logo
BLOG (hírek, bejegyzések) - Amit tudni érdemes
Ön jelenleg itt tartózkodik » Blog (Amit tudni érdemes)
<< Vissza a listára
Weboldal készítés I.
2019-09-24

A weboldal, honlap készítése több összetett folyamatból áll. Első lépésként el kell rajta gondolkodnunk, meg kell határoznunk a weboldalunk, honlapunk célját, funkcióját, hogy mire szeretnénk használni, mit szeretnénk elérni vele. A legtöbben nem rendelkeznek elegendő információval arról, hogy az elképzelésük hogyan valósítható meg, és milyen feltételei vannak. Ez nem baj, hiszen ez egy külön szakterület. Vannak, akiknek még elképzelésük sincs, csak tapasztalják a hiányát és a szükségét annak, hogy weboldallal, honlappal rendelkezzenek. Keresik az olcsó, egyszerű, ingyenesnek mondott megoldásokat, ami sem időben, sem pénzben nem kifizetődő.

 

Bele a lecsóba!

Tipikus hiba kezdő vállalkozásoknál (amennyiben nem programozói, vagy weboldal készítői cégről van szó), hogy azt gondolják: „Meg tudom csinálni, nem nagy kunszt, elvégre annyi ingyenes és jó lehetőség van!” … és elindul egy olyan úton, ami sokat ígér, keveset ad, azután pedig tele lesz csalódásokkal. Az „egyediség”, „ingyenesség” vonzó szavak, de aki reálisan gondolkodik, az belátja, hogy az egyediséget és a különlegességet nem lehet sablonokat használva elérni, és tudja, hogy semmi sincs ingyen – hiszen erre nem indítana el senki sem egy vállalkozást, mert nem tudna megélni belőle – de nem mindegy, hogy mennyit fizetünk valamiért. Gyakori tapasztalat, hogy az olcsónak hitt megoldás valójában sokkal drágább lesz.

 

Nézzünk szét a piacon együtt, és térképezzük fel, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk!

 

„Technikai tudás nélkül ingyen weboldal!” - ?

Több ilyen cég is található az interneten, ezek a 3-5 perc alatt elkészíthető weboldalak. Bár programozói tudást valóban nem igényelnek, de nem árt egy minimális informatikai tudás, különben vért lehet izzadni. Az egyedisége olyan, mint a tömblakásoké: lehet más a szín, a bútor - ami itt a képeket jelenti. Néhány sablon közül választhatunk (jó esetben). Már elnevezésében is hordozza a „sablon” szó a sablonosságot - nyilvánvaló, hogy így sosem lesz egyedi a weboldalunk, sem pedig a mi szükségleteinkre szabott. Elkészítéskor valóban ingyenes lehet, de ehhez súlyos korlátozások és erősen minimalizált dolgok társulnak. Például a webáruházak termékeinek a száma (pl. 5 db), a képek, bejegyzések száma jelentősen korlátozva van. Ha több árut, képet, bejegyzést szeretne valaki, vagy egyéni domain nevet, stb. ezért mindegyikért külön-külön fizetnie kell - és máris elszállt az ingyenesség lufija. Kevés igénnyel, lemondásokkal, megalkuvással megfelelhetnek az ilyen weblapok valakinek, akinek minimális céljai vannak. Ezek a weboldalak nem kereső-optimalizáltak, így nehezen lehet megtalálni őket.

<< Vissza a listára