logo
Nekem az ügyfél az első!
Ön jelenleg itt tartózkodik » Bemutatkozás
A nevem: Hajós-Bodó Ferenc. Miért engem válasszon?

Mert ...

... ügyfélközpontú szemlélettel rendelkezem.

... mindig a legmagasabb színvonalra törekszem.

... saját fejlesztésű CMS (tartalom-kezelő) rendszert használok a legjobb funkcionális működés érdekében.

... az általam készített rendszer és honlapok bármikor, bármilyen irányba továbbfejleszthetőek.

... személyreszabottan, az egyedi igényeknek megfelelően készítem el azt, ami szeretne.

... megbízható és terhelhető minőségű webalkalmazást kap, amely még biztonságos is.

Tapasztalataim tanulságai, azaz: szemléletmódom és annak kialakulása

Jó ideje foglalkoztat az internet felhasználhatósága - már a régebbi időkben is, a honlapos próbálkozások kezdeti idején, amikor még csak korlátozva lehetett az internethez hozzáférni, mely ekkor lassú volt és drága.

Kezdetben jók voltak a statikus lapok, de ma már - a dinamikus weblapok idején - elképzelhetetlen, hogy egy jó weboldal mögött ne álljon egy tartalomkezelő rendszer, hogy így ne kelljen a kódot, a programot változtatni, ha friss információt szeretnénk közölni.

Később a (mai napig közkedvelt, ingyenesnek tartott) nyílt forráskódú kezelőrendszerek tűntek jónak - viszont amikor lehetőségem nyílt szoftverfejlesző végzettséget szerezni, és így mélyebb tudásszintet elérve jobban a dolgok mögé nézni, ezek már egészen más megvilágításba kerültek számomra.

Szembetűnő, hogy mennyire sebezhetőek a nyílt forráskódú rendszerek, és hogy mennyire sok kötöttséget tartalmaznak (pl. sablonok és pluginok miatt). A zárt forráskódú rendszerek - azaz az egyedi fejlesztésűek - esetén ez nem így van!

Korábban programozótól való tanulás, majd autodidakta módon megszerzett tudás, programozói és egyéb tapasztalatok sokat segítettek abban, hogy a már szoftverfejlesztőként elkészített, saját fejlesztésű, zárt forráskódú CMS rendszerem funkcionális működése a legjobb eredményt hozza.

A saját CMS motort (programot) - amelyet PHP nyelven készítettem - bármilyen irányba tovább lehet fejleszteni. Nem kell megelégedni a nyílt forráskódú rendszerekkel, sem az olyan (ehhez tartozó) pluginokkal, amik csak körülbelül tudják az elvártakat teljesíteni.

A nyílt forráskódúakkal szemben az általam készített rendszer nem lassul le, nem használja az adatforgalmat feleslegesen - ami többek között az okostelefonok szempontjából is előnyös, hiszen sokan ezt használják az interneten való kereséshez is.

Ami a saját fejlesztésemben az egyik legjobb lett, az az, hogy egy weboldal létrehozásában (a külső és a működés szempontjából is) csak a képzelet szab határt!

Sajnos, a weboldalkészítők többsége nyílt forráskódú motorokat használ - ami bizonyos fokig érthető, hiszen ezek használatához egy designer-nek nem kell tudnia programozni.

Az ügyfél kap egy szép (és kevésbé átlátható, adminisztrációs felületében nehezebben kezelhető) weboldalt, ami után keményen fizeti az „ingyenesség” árát - minimum a biztonsági frissítésekért, amit vagy elvégeznek, vagy nem.

A legrosszabb esetekben még csak nem is designer készíti a weboldalt, hanem egy ismerős, vagy ahogy mondani szokták "a szomszéd Pistike", majd jöhet a csalódás: például, ha nem tudják, hogy egy weboldalnak több jogi követelménynek is meg kell felelnie... Azután pedig, ha a hibákat felfedezik, komoly bírságra is lehet számítani.

Felhasználóbarátság

Bizony, ez nem minden esetben adott. Lehet, hogy a honlap látogatója - ha nem könnyen is, de - még megtalálja, amit keres, viszont az adminisztrációs felületek (ahol a honlap tulajdonosa végezheti mindennapi munkáját) gyakran nagyon bonyolultak.

A saját CMS rendszerem adminisztrációs felülete nem tartalmaz felesleges dolgokat, csak azt, ami kell a valós működéshez. Könnyen személyre szabható, ezért könnyebb megtanulni vele dolgozni. A munkát kényelmesen, gyorsan, nyugodtan végezheti el.

Azt se felejtsük el, hogy a látogató sem akar a huszadik almenüben elveszni, vagy úgy bolyongani a honlapon, mint egy labirintusban - ahonnan inkább menekülni szeretne.

Fontos, hogy egy honlap könnyen kezelhető, átlátható legyen, igazi felhasználói élményt nyújtson, hogy a látogató örömmel térjen vissza!

Hogyan jön ide a vállalatirányítási rendszer?

A vállalatirányítási rendszerek nem csak a vállalatok sajátja, hanem egy kisbolt, vagy egy kisvállalkozó is remekül használhatja munkája megkönnyítése érdekében. Például egy készletnyilvántartói és logisztikai program jól működhet egy honlappal együtt.

Az internet olyan lehetőségeket ad, amit nem volna szabad kihagyni.

Mi történik, ha a felhasználjuk az eddig említett dolgokat?

Máris kapunk egy olyan segítőt, aki nem megy szabadságra, nem betegszik meg; nem bánja, ha túlóráznia kell, és aki mindig rendelkezésre áll: bármikor, a világ bármely pontjáról elérhető és kezelhető.