logo
BLOG (hírek, bejegyzések) - Amit tudni érdemes
Ön jelenleg itt tartózkodik » Blog (Amit tudni érdemes)
<< Vissza a listára
Weboldal készítés II.
2019-10-09

„Spóroljunk, ahol csak tudunk!” - De hogyan érdemes?

Második gyakori eset, amikor ingyenes tárhelyre feltelepítünk valamilyen ingyenes tartalomkezelő rendszert. Ingyenes pluginokkal, sablonnal. Valóban picit jobb lehetőségnek tűnik mint az előző, mivel itt nem olyan feltűnőek a korlátozások. Sokkal több kép és áru feltölthető, viszont mindig lassul egy picit, és itt még nem a nyílt forráskódú motor pluginjai miatt van a probléma.

Az ingyenes tárhely hátulütői:

- a rendelkezésreállás megbízhatatlansága, azaz bármikor elérhetetlenné válhat az oldal;

- a reklámok. Eléggé kellemetlen, ha épp a konkurenseink reklámjai vannak a weboldalunkon, nem? A reklámmentesség azonban méretkorlátozással járhat, és a PHP funkciók (pl. levelezési, adatbázis kezelési, képszerkesztési függvények) korlátozásaival, tiltásaival, melyek a weboldal működését befolyásolják.

- A honlap nevünk a szolgáltató egy alhonlapja lesz.


Bár elkészítésük egyszerűnek tűnhet, de mégis, egy ingyenes CMS rendszerhez már érteni kell valamilyen szinten a webes technikákhoz. Ha nekünk nem megy, fizethetünk valakinek, aki feltelepíti, hozzáadja a pluginokat és beállítja a sablont. Így viszont már oda az ingyenesség… (Nem beszélve arról, hogy a komolyabb használathoz már fizetős pluginokat kell vásárolnunk, plusz a havi rendszeres kiadások… de ezekről olvashatsz az „Összehasonlítás” című blogbejegyzésben.)


Kérdezheted: „Hát akkor hogyan érdemes ezt csinálni?”

A szakemberek tudják, hogy nem az ingyenes, hanem a megfelelő árakat kínáló tárhelyre érdemes feltölteni a weboldalt, egyedi domain névvel - ami komolyságot és megbízhatóságot kölcsönöz weboldalunknak. Évi 5-10 ezer forintért jó tárhelyeket lehet kapni. A domain név kb. 2500-3000 Ft-ba kerül. Biztosan tapasztaltuk már, hogy a megfelelő hozzáértéssel elvégzett munkáért megéri fizetni, mivel ez bőségesen meg fog térülni. Az igényeinktől függőek az árak: néhány 10 ezer forinttól a csillagos égig terjedhetnek.


Ha már a csillagos égnél tartunk, nézzük meg a következő állomásunkat, az ügynökségeket.


A ló túloldalán, avagy a másik véglet: az ügynökségek

Azok a weboldal tulajdonosok, akik már eleget csalódtak az ingyenesnek mondott webkészítésben, valamint a kellő mélységű hozzáértés híjával lévő, mégis weboldalakat gyártó, - vagy éppen csak a másokat átverő emberekben, akik felveszik a pénzt, de a munkát nem végzik el, - azok gyakran fordulnak ügynökségekhez, akik valóban indokolatlanul magas árakon dolgoznak. Pontosabban csak kiadják a munkát egy hozzáértő embernek, majd milliós tételeket zsebelnek be. Így csak az ügynökség jár jól; ez sem a megrendelőnek, sem a megbízott szakembernek nem jó üzlet.


Közvetlenül a szakembertől rendelni sokkal olcsóbb! Az igaz, hogy keresgélést igényel, de:

hát nem megéri a ráfordított energiát az, ha megtaláljuk a sok hamisan csillogó között a valódit?

<< Vissza a listára